Májgombóc

A májgombócom eddig soha nem lett olyan mint az éttermekben, pedig az olyan érdekes, olyan finom. ( Egyébként lehet, hogy nem is, csak a filing. Aztán ki tudja mi is van benne. )
Kipróbáltam már a májkrémes változatot:
  • májkrém
  • tojás
  • dara
  • só, bors, zöldségzöld
Nyers májjal:
  • a máj apróra vágva vagy darálva
  • tojás
  • dara
  • só, bors, zöldségzöld
Most azonban úgy sikeredett, hogy kimaradt valamennyi pirított máj. ( Csak egyszerűen: zsiradékon üvegesre pirult hagymára, rádobva a szeletelt máj, kevés bors, tányéron sózás. )
Nagyon meleg van, így nem mertem tárolni. Kihűlt, bedobtam a tupperwares szeletelőbe ( nem a reklám helye, nekem ez van ), és a Tamás kezébe adtam, hogy tekergesse ( persze még majd fárasztom a kezem! ). Adtam hozzá sót, borsot, zöldségzöldet, tojást, darát. Forraltam egy fazék vizet, beledobtam ( lengyel de a maggival megegyezik ) egy húsleves kockát, majd a gombócokat, feljöttek, leszűrtem. Még mindig nem éttermi, de talán a fűszerezési arányt nem találtam el, vagy még adnak hozzá valamit amit én nem ( nem az E betűs szarokra gondoltam ), de közelít.
Adtam valakinek egy jó ötletet? És valakinek van fűszer ötlete?
Különben itt Angliában ritkán vehet az ember csirkét belsőséggel.
( Nem hiányzik, de egyébként fej és láb nélkül adják. ) Májat azt lehet kapni, külön, mint otthon, csak kb. 3-4 boltot körbe kell járni mire találni lehet. Kaphatsz szárnyast, sertést, marhát, bárányt darabolva, szeletelve, darálva. Szárnyast egészben, szintén utánajárást igényel a csirkeszárny, a farhát ismeretlen. ( Csak tudnám hová teszik. ) A húsok többnyire ki vannak csontozva, csontot külön szinte lehetetlen kapni. Szárnyast írtam, mivel gondoltam az alkalmanként kapható kacsára, galambra és gyöngytyúkra, a meglepő módon hiányosan előforduló pulykára, illetve a csirkére. Tudjátok A csirkére, a gyenge pipihusira, tyúkról vagy kakasról, libáról még nagyon kevés infóm van. Persze semmi sem lehetetlen, csak mire utána jársz az étvágyad is elmegy és gondolkozni kezdesz az árát látva, hogy mire is volt ez a hűhó. Szóval ritkán eszünk egy jó tartalmas húslevest ( csontlevesről nem is szólva ).

Visszajelzés anyától

A bejegyzéseimmel kapcsolatban. Azt mondta túl tömör, hogy nem igazán adja vissza az élményt. Biztos, hogy igaza van. Nem akartam egy rétestésztát szerkeszteni, de be kell lássam a lelkendezésem tényleg nem adja vissza az élményt.
De szerencsére szerkeszthetőek. Szóval előveszem a tájékoztató könyvecskét, az emlékeimet, minden irodalmi tehetségemet és megreparálom egy kicsit.
Remélem több élményt szolgáltathatok majd.
Üzemeltető: Blogger.
abcs