Egészségügyi rendszer

Egy kicsit beteg vagyok. Pontosabban levert és aluszékony, kedvetlen, és folyik az orrom. Ha elmennék az orvoshoz itt. Na akkor most álljunk is meg egy pillanatra, nem véletlenül a ha. Kemény tapasztalatok alapján mondom a magyarországi ellátás az eddigi tapasztalataink alapján jobb egy bizonyos mértékig. Mert itt aztán tényleg "megdögölhet az ember".
Nyafogásom ellenére mindenki ( még én is ) tudja, hogy túl fogom élni, a "rettegett" sertésinfluenza ellenére. Add 1 miért pont én lennék sertésinfluenzás, add 2 a legtágabb környezetemben sem tudok senkiről, add 3 némi orrfolyás még nem egyenlő vele.
Szóval az angol egészségügyi rendszer: ( már amit tudunk róla )
1) Természetesen kell legyen háziorvosod, aki ritkán 1 személy, mivel többnyire háziorvos csoportokhoz jelentkezel be.
2) Ha én most felhívnám őket, hogy egy időpontra van szükségem, akkor leghamarabb 2 hét múlva kapnék is időpontot ( akkora meg már minek ) és mindezért jó sokat vitáznék a recepcióssal akinek a végzettsége recepciós ( tehát mi alapján is dönthetné el helyzetem komolyságát, mellesleg mindenkinek a saját helyzete komoly ). Legjobb esetben talán vonalvégre kaphatnám az orvost aki udvariasan legközelebbre ( két hét múlva ) beszorít a naplójába.
3) Elmehetek a közkórházba a sürgősségire, ahol megvizsgál egy nővér! ( Ok teljesen más a rendszerük, tehát képzett rá. ) és foga között szűrve mondja, hogy ez csak vírus ( gondolva, hogy ezzel meg minek ide rohanni, a sürgősségi nem erre van, egy bizonyos pontig igazat is adok neki ), hogy pihenjek sokat, fogyasszak bőven folyadékot. Ha előhozakodom öreg visszatérő melléküreg gyulladásaimmal, akkor a válasz jöjjek vissza ha 10 nap múlva még mindig van panaszom, illetve ha a panaszaim súlyosbodnának. ( Tehát nem elutasító, csak mennék már. )
4) Pihenhetek otthon és éhen is halhatok. Add 1, mert a betegség első 3 napját nem kötelező fizetni, tehát nem is teszik. Add 2, ha nagyon sokat vagy beteg a munkáltatód megválik tőled. Add 3 van valami amit fizetnek, de az olyan minimális, hogy talán koporsószögre elég.
Szóval így legyen beteg az ember, és ez még csak nátha!
Üzemeltető: Blogger.
abcs