A legújabb alkotás

Az elmúlt időszakban kicsit kevesebbet gondoltam a blogolásra, azt hiszem nem voltam alkalmas, hogy a gondolataimat megosszam. Ezen kívül dolgoztam is, meg takarítottam is, meg a változékony időnek hála hol aludtam, hol nem. De alkottam is a napokban.
Sikerült egyben! sertés combhúst vennem. Majd szintén egyben egy kis sóval és egy kis fűszerkeverékkel megbolondítottam és kisütöttem. Újburgonyát sütöttem, hozzá egyben, semmi extra, de nekünk mennyei volt.
A miért az már jó kérdés, mert ugye igaz, hogy szimpla az egész, az is igaz, hogy nehéz lehet megérteni mindazoknak, akik bemennek a henteshez és válogatnak. ( Egy előző írásomban utaltam már rá, hogy itt egy hentes gyakran majdnem ugyan azt kínálja mint a multik. ) Igaz az is, hogy egy-egy szelet hús könnyebben és hamarabb készen lesz, de mindenki tudja, hogy az egyik lehetőség a bő zsiradékban sütés, a másik a párolás. Az eredmény ... nos, vagy zsiradékos, melyet nem szeretünk, vagy egy kicsit száraz. Szóval finom zamatos húsit ettünk, de nem ezért, hanem a mai alkotásom végett kezdtem írni.
A Pasta Arabiata abban mindenképpen nagyon hasonló a mi felejthetetlen lecsónkhoz, hogy ahány ház, annyi szokás alapján készítik, a főbb összetevők azonban változatlanok. Ez az étel áll tésztából ( penne) fokhagyma, hagyma, paradicsom szósz és paprika ( kaliforniai ) van benne. Ami már különbözővé teszi, hogy milyen csípős és, hogy milyen egyéb zöldségek vannak benne, tesznek e hozzá sajtot vagy sem, gyakorta használnak bazsalikomot, és szoktak bele tenni oreganot. Olíva bogyót és gombát, cukkinit és padlizsánt, alkalmanként zöld csili paprikát tesznek hozzá. Az általam kóstolt változatban cukkini, padlizsán és olíva bogyó volt.
Szóval vettem hagymát, jó magyar ( bocsánat török ) tv paprikát( 3 db karikázva ), paradicsomot ( 2 db, közepesre kockázva ), rizst ( basmani 1 marék ), pici só és mehet a párolás. Karikára vágtam a cukkinit ( 1 kb. 10 dkg-os ), hozzátettem, a rizs miatt egy kis vízzel felöntöttem, adtam hozzá piros aranyat, erős pistát és paradicsom pürét ( 1 kis aranyfácánnak megfelelőt ). Bánom, hogy nem tettem hozzá bazsalikomot, viszont adtam hozzá kb. 2 cm-nyi apróra vágott zeller szárat, végül hozzáadtam a gombát ( 2 db közepeset ). Ebből nekem két adag lett, saját magamat kritizálom meg, mert tehettem volna több gombát, a lecsóhoz mindig teszek egy pici cukrot, és tehettem volna még zellert, a sajt, nos az eszembe sem jut.
Szóval ez lett az én kultúrmix ételem, biztos vagyok benne, hogy máskor is csinálok majd, a mostani tapasztalatokkal.
Üzemeltető: Blogger.
abcs