Az ember változik

Időről időre megújulunk, néha magunkat is meglepjük vele. Már céloztam rá, hogy úgy érzem komoly átalakuláson egy át az étrendünk, jelenleg a semmi nem kell fázisnál tartunk. Lehet, hogy csak itt nem kell semmi és ha lenne egy kis hazai akkor jobban csúszna, de már már kétségbe ejtően keveset eszünk és tényleg semmi de semmi az ég világon nem csúszik. Ami főleg Tamásom esetében meglepő, hogy kezdünk átcsúszni a vegetáriánus étrendbe és nem szól elenne, pedig ha valaki ismeri őt, akkor most felkapja a fejét, mert a zöldségek általában nagyon távol állnak tőle.
Én alapból elutasítom a kenyereket ( sajnos a szénhidrátok legrosszabb fajtáját a cukrot nem ), jó esetben elfogyasztok napi egy szeletet jelenleg, van, hogy semmit, van, hogy többet. Kifejezett hús undorunk van, sem a csirke, sem a marha, de még a sertés sem hoz lázba bennünket, de megfejelem azzal, hogy a fagyasztóban van kacsa és hal is, és még ott is maradnak egy darabig. Nem kell főzelék, nem kell leves sem, pedig néha az a fő ételünk. Tamásnak a favoritja most a tészta, konkrétan diós tésztára vágyik, majd holnap. Egyébként megpróbálom kizárni az életünkből a direkt cukrokat, de nagyon nehezen megy. Itt Angliában még nem sikerült megtalálnom azokat az édesítő szereket amelyek nekünk megfelelnének, nem mintha annyival egészségesebbek lennének. De próbálkozom, például nem nagyon tartunk itthon üdítő italokat, igyekszem minél kevesebb csokoládét és egyéb nassolni valót tartani. Én nagy mag evő vagyok, azokból alapból a natúrakat szeretem, viszont egy dologról a teáról szerintem nem fogok leszokni soha, azt viszont sajnos cukorral iszom, habár próbálkozom kevesebbet tenni bele és próbálkozom a víz ivással is, de a rossz szokások ugye. Példának okáért nem tudom miért de nekem a szimpla víz nem oltja a szomjamat, de örömmel jelentem, hogy beszereztünk egy szódás szifont és a patron forrásunk is megvan már, szóval az úton már csak járni kell.
Szeretnék illetve szerettem volna az egészségesebb táplálkozás érdekében áttérni a napi többszöri étkezésre, de be kell valljam elbuktam. Mindjárt az elején a reggelinél, nagyjából 18 éve nem reggelizem. Azért értékes percekkel korábban felkelni, hogy reggelizzek vétek, egyébként próbáltam, kész idő pocséklás. Szóval felkeltem, kenyeret pirítottam, megkentem lekvárral, csak ne kéne megenni, taktikát váltottam vettem reggeliző pelyhet, szeletet, stb, tejjel és nélküle, nem megy, szimpla kenyér májkrémmel, nem megy. Mivel étkezdében dolgozom nagyon nagyon ritkán egy kis bacon elcsúszik úgy 10 óra felé, de a reggelim kimerül uborkában és paradicsomban menet közben. Mielőtt valaki feltenné a kérdést igen elgondolkodtam ezen is, ebből a megfontolásból befigyelt a joghurt is a hűtőbe ( éjjel 11-kor nagyon jól esik ), gyümölcs is van állandóan itthon, csakhogy a próbálkozásaim a toalett feletti görnyedésig fajultak a szó legszorosabb értelmében rosszul vagyok a reggelitől.
A felállás a következő, ébredés 6 óra 30 körül, munkába indulás 7 órakor, uborka és paradicsom csipegetés 9 től 10 ig, jobbik esetben egy halovány ebéd, ami jobbik esetben nevezhető főtt ételnek, itthon 4 és 5 óra körül valamilyen vacsora, de az aztán bőséges ( pl leves minimum két tányérral, kis szünet és még valami ) 7 és 8 óra tájban valami gyümölcs és ha bagoly vagyok akkor még egy joghurt 11 óra körül.
Tamásom éjszakás, így ő ezek szerint reggelizik főtt ételt, majd éjjel eszik valamilyen főtt ételnek nevezett valamit a munkahelyen, majd reggel eszik kenyeret valamilyen feltéttel és iszik kakaót, plusz itt ott egy kis joghurt, szóval ő relatíve normális, csak éppen válogatós időszakát éli.
Nekem azonban sokat fáj a gyomrom, mára már gyógyszerrel élek végette, egy időben pedig rengeteg kekszet ettem meg evégett, így a súlyom sem éppen ideális. Szeretnék munkahelyet és életmódot váltani, ami sajnos nem megy egyszerűen. Reménykedem, hogy a körülmények megváltozásával talán tudok változtatni.
Szóval valakinek van valamilyen ötlete?
Üzemeltető: Blogger.
abcs