London, London, London

Nem kirándulni, hanem hivatalos ügyet intézni mentünk Londonba, de bármikor, bármiért megyek is, mindig nagyon élvezem, hogy ott lehetek.
Nagyon szeretek ebben a lakásban lakni, mert nem vagyunk bent a város forgatagában, de könnyen elérhető, már ha forgatagnak lehet egyáltalán nevezni, még közelebb van a vasút állomás...
Városi lány vagyok, mindig szerettem nyári szünetben a nagyszüleimnél lenni, fürdeni a körösben, élvezni a falut. De ugyanennyire tudom élvezni a bazárokat, vásárokat, a forgatagot ( embereket, tömeg közlekedést, nyüzsgést, rendezvényeket ).
Mivel London nagyváros, turista város, főváros, így mindig történik valami, vagy lehet találni valamit ami tökéletesen kitölti a figyelmet.
Már írtam nagyon szeretem Londont, szeretem a parkjait. Lehet, hogy valaki most azt mondja, hogy nem vagyok komplett, de csak ha a parkokban vagy a parkok egyikében és a városban sétálgathatok csak akkor is szeretek oda menni. Bele a zaj, a szmog, a tömeg a zsivaj kellős közepébe pihenni, kikapcsolódni, feltöltődni.


Nem lehet egy nap alatt, egy hét alatt, egy hónap alatt, de talán még egy élet alatt sem kiismerni, mert mindig találni valami újat.
Különben irgalmatlan nagy város, senki ne kérdezze hány városból és város részből áll. Tulajdonképpen az M 25-ös kör gyűrűn belül ( tehát mi is ) minden Londonhoz tartozik, de én most a cityről beszélek ( amely szintén jó sok város részből áll és szintén nem kicsi ).
A legnagyobb kedvencünk a Regent's Park, és testvér parkja a St. James Park. Hihetetlen, de még nem tudnék konkrétan beszámolni a Hyde Parkról, a Green Parkról, és még sok másikról sem.


Hihetetlen hány náció kénytelen tolerálni egymást, de még egyszer sem találkoztam ennek a hiányával. Soha nem láttam olyasmit, hogy a metróban elkerülnének, vagy fellöknének egy más nációhoz tartozót, vagy bárhol bármilyen módon megkülönböztetnék egymást az emberek, holott előfordul és ki is éleződik sokszor, mégis szerencsés módon eddig csak a nyugalom jutott nekem belőle.


Minden egyes kirándulásról, vagy részről külön beszámolót írhatok, vagy írhatnék, írtam is és fogok is. Arról a varázslatról azonban nehéz szavakban beszámolót nyújtani amit érzek egy egy parkozás után. A fenti kép a St. James parkban készült, a legtöbbet ezt látogatjuk a Buckingham palota keleti oldalán található, ha jól tudom. Ha az ember megnézi az őrség váltást a parkon keresztül a legkönnyebb levágni az utat a palotához a fehér háztól, vagy vissza. De hogyan is lehetne a legrövidebb ha a mókusok a kezünkből esznek, a galambok minden léptünket követik, a libák nyújtogatják a nyakukat és a kiskacsák éppen csak néhány naposak de vízi parádét rendeznek a kedvünkért. Aztán persze mindig van valami új kompozíció a virágokból ( itt azért kevesebb a muskátli ).
A Regent's Parkon belül van egy hatalmas rózsa kert, elbűvölő, jah és nem esik messze a Sherlock Holmes Múzeumtól. Fontos szempont, de a legfontosabb a mennyei csend, emlékeztet a Virginia Water-beli tóra, kikapcsolódásra, csendre, ami nem Londonban van, de szintén nagyon szeretünk ott lenni. A parkhoz közel van a Madam Tussaud Múzeum is, de mindig tömött sorok várnak bebocsátásra és így tehát még nem láttuk.
Tömött sorokról jut eszembe, hogy a Buckingham palota is látogatható szept. 30-ig, ott is rengetegen várnak bebocsátásra.
Voltunk már a White Hall Múzeumában, már korábban említettem a Towerban, keresztül kasul bejártuk már Londont és az elmaradhatatlan és kihagyhatatlan British Múzeumban is jártunk már. ( A lenyűgözősége mellett még mindig a legjobb emlékem az "anyósom" megújult tea ivási szokása. ) Trvezgetem már egy ideje, hogy a millomosok, és a sznobok Harrods áruházának szemrevételezését, de ahoz is kell egy hangulat.
A London Eye-ra nem vagyok hajlandó felülni, akárki állítja is, és akármilyen csodálatos is a kilátás, az akkor is csak egy lassan mozgó, bizonytalan szerkezet, de sokakat lenyűgöz.


Természetesen sokszor láttuk a Big Ben-t és meghallgattuk az óra játékát, láttuk a a parlamentet.

Mit is mondhatnék, a Temze parton szinte mindig vannak mutatványosok, zenészek, midig van élet.


Ahány város rész annyi arculata van, annyi hangulata. Én egyszerűen imádom, biztosan van aki másként vélekedik és milliónyi ellenérvet felsorol, de nekem pont azért az ami, amiért az ami.
Szeretném egyszer meglátogatni Párizst és Velencét, kíváncsi vagyok hasonlóan, vagy jobban elbűvölnek e. Addig is London az egyik kedvenc városom!

Üzemeltető: Blogger.
abcs