Készítettem még ...

Tegnap a süti sütés mellett még kreatívkodtam egy kicsit.
Tulajdonképpen a párom hisztizett, hogy neki márpedig töltött krumpli kell. Az ötlet pedig onnan jött, hogy olvasta a recept újságomat, amit otthonról hoztunk.
Elolvastam én is a receptet és mindjárt úgy döntöttem, hogy én nem úgy csinálom. Kétféle recept volt és kétféle tölteléket is csináltam. Ő nincs úgy oda a májért és meg a csirke mellért. Anyunak most biztos égnek áll a haja, mert apu mondása volt, hogy a csirke mell az túl száraz hús. A haj égnek állás pedig azért mert én voltam és én vagyok az a gyermek aki szépen kiválogatja a zsiradékot a húsról. Rajtam már csak a párom tud túltenni. De most már értem talán, hogy mit mondott apu, csak sajnos már nincs alkalmam megkérdezni ... Szóval, hogy könnyen előfordulhat, hogy az elkészítés során nehezen fogyaszthatóvá válik, míg a comb egy kicsit többet bír el, nem mintha a comb lett volna az apu kedvence. Érti ezt valaki? mert már magam sem.
Szóval, sikerül venni desiree krumplit, nagy szó! Írjak egy tanulmányt az angol mezőgazdaságról, az ott termeltekről és az igényekről? Inkább nem teszem. Többnyire tudunk venni desiree krumplit és többnyire ezt használjuk, mert a mi étkezés kultúránkhoz ez a legalkalmasabb.
Ebből négy jókorát hajában sós lében megfőztem majdnem készre. Kihűlt, meghámozta a lelkem, karalábé ekeccsel lyukat készítettem a közepébe. ( Tudja valaki ennek az eszköznek a nevét, mármint a karalábé izének? )
Bacon szalonnát pirítottam. Csirke mellet apróra kockáztam, majd a kisült zsiradékon egy kevés hagymát, majd a csirke mellet, sóval borssal kakukkfűvel készítettem, majd a kivájt krumpli felét beletörtem és került még bele illatos fokhagyma is. Ezzel kipótoltam a hiányzó lyukat a krumplin, megszórtam parmezánnal.


Majd a többi elkészültével betettem a sütőbe és megsütöttem.


A másik kettőhöz zsiradékon megpirítottam a hagymát, hozzáadtam a májat, sóztam borsoztam. A májat megettem ma ebédre. Pontosabban megint csak bacont pirítottam a zsiradékán átmelegítettem és összetörtem a kruplit, hozzá törtem 3 csirke májat, adtam hozzá fokhagymát és petrezselyem zöldet. Töltöttem a kruplit, parmezánoztam és sütöttem.



A végeredmény pedig nagyon finom lett. Tulajdonképpen egy egyszerű étel, és még köretet sem kell készíteni mellé!




Üzemeltető: Blogger.
abcs