Éhes voltam, lángost sütöttem

Éhes voltam, nagyon, de nem abban az értelemben, szóval a fejembe ötlött a minap a lángos, és ott is maradt.
Van kenyér gépem, vettem lisztet, amelyet tulajdonképpen kenyér lisztnek árulnak, adalék anyag mentes, de talán van sikér tartalma ( amit glutén-nek becéznek ). Nem akartam éjszakába nyúlóan sütögetni, tehát a rövidebbik változatot készítettem, persze nem én lennék ha nem mixeltem volna a talált recepteket.
Tehát: 2 dl langyos tejbe 1 ek cukrot és két púpos tk élesztőt tettem ( egyébként 4 dkg frisset írnak hozzá, én meg azért tettem két tk-val az itteni szárítottból, mert az útmutatató azt javasolta ), és rá a nagyszerű lisztet 1 kg-ot, 1 tk só, 3 tojás és lengyel kefír 5 dl. Csikorgott, nyikorgott a szerencsétlen gép szerkezet, szóval még kb fél dl vízzel hígítottam.
A végeredmény gyorsan fogyott, nem csalódtam benne, az eredeti leírások mindössze fél óra kelesztést írnak neki, nekem kelt 40 percet és kiszaggatva pihent 20-at, gyönyörű levegős lett a közepe és nagyon könnyű a tészta.
Ja és vettem nem olajos olajat. Na ezt jól megaszontam. Szóval olyan olajat, ami tulajdonképpen növényi olaj, de gondolom adalék anyagokkal érték el, hogy ne nagyon tapadjon meg az ételen. Kifejezetten olajban sütésekhez ajánlják, mivel egyébként vajat, ghee-t vagy olívát használok nekem ez a legtökéletesebb, annyiba kerül belőle 2 liter mint 3 liter repce olaj, szóval közép kategóriás, mivel a napraforgó olaj drágább.
Szóval ma jól laktam, holnap meg majd irigykedhet az arab szakács! Naná, hogy felcsigázom, és naná, hogy nem adok neki, naná, hogy marhára élvezni fogom!
Üzemeltető: Blogger.
abcs