Töltött fasírt ( golyó )

Az egyik kedvenc sógornőm ( mert mindjárt hárommal rendelkezem ), Görögországban pihen éppen és nagyon remélem, hogy jól telik a nyaralása és nem sertés influenzát hoz emlékbe. Haha.
Szóval Ő a bűnös a következő akciómért. Hetek óta emlegeti a töltött fasírtot, mármint a fasírt rudat tojással a közepén, van annak neve is, csak nekem nem jut az eszembe, pontosabban a Stefánia vagdalt jut eszembe, de nem vagyok biztos benne, de tök mindegy is, mert megszületett a ... az ... , mindegy alkottam tojással töltött fasírtot, nem a neve a lényeg, hanem, hogy finom!
Minden Magyarországi tájegység más más módon fűszerezi az ételeit, van aki szereti a tojásos vagdaltat van aki nem. Nálunk én szeretem, Tamásom kiválogatja a sárgáját, tehát az egyen étkezés újfent kizárt. ( Mellesleg nem meglepő módon mint mindig. Mert mostanában főztem zöldbab levest jó bő lével, Tamásnak a levét, nekem a babot alapon. Lasagnét és bolognai spagettit vagy rakott zöldbabot szoktam egyszerre főzni, mert én nem vagyok oda a lasagne-ért, Tamás meg a tudatomat gyilkolja, hogy mikor csinálok már, pedig még nem is fogyott el, tehát a húsalapot elkészítem fele ide, fele oda, rakott zöldbab tehát nekem. ) Mellébeszélést félre, tehát ízesítettem a húst kevés borssal, sok szép piros magyar paprikával, került bele tojás és só, jó magyar zsemlemorzsám ( nagy kincs ) fogyóban, tehát kiegészítőnek zabpelyhet használtam megint, formáztam a húsgolyókat Tamásnak, főztem a tojást magamnak.


Nem tudom ki, hogyan főzi a tojást, én a biztonság kedvéért használok "konyhai órát". Valahol olvastam, hogy a keményre főtt tojás sárgája azért lesz zöldes szinezetű, mert túl sokáig főzik, kipróbáltam és igaz. Ha a víz újraforrásától számítva 4 percig főzöm, akkor tökéletes lágy tojást kapok, ha 8 percig, akkor egy erős narancsszínű tojássárga tekint vissza, a tíz perc pedig a tökéletes és szép kemény tojások ideje. De mivel még a hússal együtt sütöttem is, így egy olyan állagra volt szükségem amelyet már biztonsággal meg tudok hámozni, és még nincs kész, tehát maradt a 6 perces változat. Rögtön hideg vízbe tettem, majd lecseréltem. Majd mikor már csak langyos volt jöttek a felettébb óvatos mozdulatok, körül göngyöltem némi husival és a remekmű elkészült:

No persze lett egy kis zöld karika a sárgája körül, de mire a hús megsült a fehérje nem barnult meg. Így laktunk jól mindketten, Tamás a húsevő én meg megkaptam a töltött fasírtomat kicsiben.
Üzemeltető: Blogger.
abcs