Ma bevetettem magam a konyhába.

Sütni akartam, sütöttem.
Kuglófot, tegnap már leírtam a receptjét, meg almást, amin nagyon sokat gondolkodtam, még javítok majd rajta. Nos az én kuglófomnak bizony domború lett a talpa ( mint általában ) és csak azért sem vágtam le, hogy szebben álljon a képen.


És mivel a liszt kérdésemre nem találtam még megoldást, egyelőre a jól bevált magyar lisztet használtam. Szerintem tökéletes lett a közepe. Egyébként a mazsolátlan felén vágtam fel, mert nálunk ugye ez is szempont, így a próba szeletre a kis drágám már is lecsapott.


Az almás sütim már más kérdés. Bejött amit nem szeretek, az alma édes. És nem tudtam még véletlenül sem savanykásat venni. Tegnap délután direkt nem vettem, mert csak ugyanez az édes volt és úgy voltam hátha az éjszaka érkezik friss, jött, édes. Azon kívül? A tepsimhez sok lett a linzer tészta és maradt még morzsám máskorra is.


Azok a feketének tűnő micsodák mogyoró. Szóval 10 dkg vajból, 30 dkg lisztből és 2 tojássárgából meg némi cukorból készítettem linzer alap tésztát, melyet elősütöttem. Úgy adódott, hogy az almát csak jóval később tettem rá. Lereszeltem 8 öklömnyi almát, fahéjaztam, reszelt citrom héjat adtam hozzá, mikróban 3 percig melengettem, hűtöttem, a levét kifacsartam. Rumba áztatott mazsolát tettem ég hozzá és mehetett a tésztára. 10 dkg vajjal és 10 dkg cukorral összemorzsoltam annyi lisztet amennyit felvett, hogy morzsálódós tésztám legyen, ez jó sok lett, így ami már nem kellett kisütöttem és eltettem máskorra. Szóval az alma tetejét beborítottam, megszórtam durvára tört mogyoróval, sütöttem kb 35 percet. A végeredmény hibája, hogy az alapjában édes tészta rétegek között a kellemesen savanyú réteg helyett édes réteg van. No igen kérem ez Anglia.



Üzemeltető: Blogger.
abcs