Le vagyok maradva!

De mint a borra való! Többek között ezért sem nagyon írok, írtam, meg mert nagyon negatív a hangulatom, meg mert le vagyok maradva.
De tényleg!
Hegyben áll a vasalni való, pedig nem is olyan rég tüntettem el. Heti 1 szabadnapomon intézem a bevásárlást, nagy takarítást, ügyintézést, ...
Meg kehet kérdezni, hogy mi van munka után, illetve előtt. Kérem tisztelettel, aki ismer tudja, hogy egy bagoly elbújhat mellettem, szóval munka előtt csukott dolog, hogy bármire is ráveszem magam. A munkába indulás menete a következő, óra csörög, kinyom, még egy kicsit, csörög, kinyom, csörög, kinyom, ... , 5 perccel a szükséges indulás után ágyból kikóvályog, szerencsés vagyok, mert a drágám elkészíti az életmentő teámat, felhajt. Ruhák? Ja megvannak, egyéb kellékek, megvannak, telefon, megvan, szemüveg, ja rajtam, kulcs, rendben, cipő, ok, haj gumi, már megint nincs meg ( közben meg halomban gyűlik ott, ahol mindig elfelejtem, hogy keressem ), roham. Dugó? Na igen nagy gáz! Nincs parkoló hely? Hogy az a ... ! A biztonsági őr sehol, bejutni képtelenség? Telefon fel a főnöknek, hogy jöjjön le, poénos ha még otthon alszik, roham körbe ( ezért cserébe raport ).
Különben a banán héj a szobánk fala volt. Meg sem mertük volna gondolni, hogy a szomszéddal közös falunk ilyen szintem felpenészedik majd. Bútorok félre, takarít, szárad, bútorok vissza.
Visszatérve arra, hogy bagoly vagyok, sajnos vannak szomszédaink akik éjszaka szeretnének aludni, így pl porszívózni, hangosan káromkodni, bármit is elejteni, takarítás közben zenét hallgatni nem lehet. Mindegy szerintem holnap a nagy bevásárlás után eszek valamit, azután kivasalok. Szombaton megjön a rendelt áru, na meg relatíve hamar végzek, előkészítem a főzést. De nem maradhatok fent nagyon soká, mert korán kezdek vasárnap, mondjuk korán is végzek, felteszem a már előkészített kaját, illetve a kenyérsütő gépbe bekészítem a sütit, míg az készül addig vagy főzők még valamit, vagy a számítógép aszalt teszem rendbe. Persze nem vagyok egyedül. A drágámat megkérem a csillárok és a könyvespolcok rendbetételére, a mák és a dió ledarálására, sőt egy kis porszívózásra is meginvitálom, azt hiszem.
Ezen kívül be kell kapcsoljam a másik hűtőt ( ebből a szempontból jó, hogy van, különben csak foglalja a helyet ), ha már kivasalok egy kis rendet is teszek a kisszobában és előkészítem.
Hogy lesz e a jövő héten szabad napom az a jövő zenéje még mindig sajnos. Ha nem, akkor nagyon megszívtam. Ha igen, akkor karácsonyi ajándék vásár ezerrel, és van időm befejezni a dolgokat. Ha nem, nos akkor gáz van, nagy gáz. Reménykedem, talán hétfőn, esetleg kedden, habár az ég sem tudja, mert hétfőn a drágámnak lenne dolga, kedd lenne a legjobb, akkor szerdán mindent nagyjából befejezhetnék munka után. Szóval akkor csütörtökön munka után: kaja befejez, díszek előszed, fa kicsomagol, terítő előkerül, asztal kinyit, tusolás. Terítés, kajára felügyelés, fa díszítés, lesni, pontosabban hallgatni kell a csengőt, telefonálni kell a családnak, átöltözés, vendégek ki, be, ajándékok fa alá, vacsora, csomag bontás. Hulla fáradtan ágyba megyünk, másnap ha dél előtt felébredünk az maga lesz a csoda. Lehet mosogatni, ebéd együtt, azután el kell vinni Adrit. És sajnos szerintem munka megint ezerrel.
Valaki kíváncsi erre? Gondolom mindenkinél teljesítési kényszer van, kinek mire van ideje, mennyire van kész, meg vette e már az ajándékokat. Én idén nagyon elcsúsztam, mert lövésem sem volt és van, hogy kinek mit is vegyek, ezért reménykedem a szabadnapban.
De egy dolgot ígérhetek, hogy ha vége az őrületnek akkor megosztom a már elkészült mézes puszedli élményét. Nem hagytam fel a kenyér sütéssel sem. Beszámolok a karácsonyi vacsoráról, avagy töltött káposzta angol hozzávalókból. Bejgli és ha lesz erőm sütire félig angol alapanyagokból. Illetve arról, hogy milyen meglepetések várnak a fa alatt. Azt hiszem az is meglepetés lesz, hogy én, vagy mi mit adunk. Remélem nem a "nagy" meglepetések karácsonya lesz ez.
Lényeg amit itt most hosszan ecseteltem, hogy további élmény beszámolókkal hamarosan jelentkezem!
Üzemeltető: Blogger.
abcs